24.07.2018

Terör Mağduru Öğrenciler TBMM’ni Ziyaret Ettiler

Diyanet İşleri Başkanlığının "Yazımda Kardeşlik Var" projesi kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde terör travmasına maruz kalan 13-15 yaş aralığındaki kız ve erkek öğrencilere Temmuz ayı içerisinde Ankara’da psiko-sosyal destek vermek amacıyla değerler eğitimi programı düzenlendi.

Bu kapsamda öğrencilere ilimiz ve çevre illerin kültürel zenginliklerini de tanıtmak amacıyla geziler yapıldı. Öğrenciler proje kapsamında Çankaya Müftüsü ve Ankara İl Müftü Vekili Ali GÜLDEN başkanlığında rehber öğreticiler eşliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gezdiler.

Türkiye Büyük Millet Meclisini gezen öğrenciler, programa maddi manevi büyük destek veren Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe ÖÇAL tarafından kabul edildi.

Habibe ÖÇAL kabulde basına yaptığı açıklama da çocuklara ve gençlere yönelik bu tür projelerin içinde olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Misafir öğrencilere Türkiye Büyük Millet Meclisi rehberleri tarafından Genel Kurul Salonu’nun tanıtımı yaptırıldı. Bölge milletvekillerinin katılımı ile toplu fotoğraf çektirildi.