19.07.2018

2018 Yılının İlk Hacılarının Duasını İlçe Müftümüz Ali GÜLDEN Yaptı

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Ankara’dan kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının ilk kafilesi, dualarla uğurlandı.

Kafilenin hareketi öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Esenboğa Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde bir program düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Türk milletinin hac ibadetini yerine getirmek için gösterdiği hassasiyeti ifade ederek, "2 milyondan fazla insanımızın hacca gitmek için müracaat etmesi, 500 binden fazla insanımızın her yıl umreye gitmesi, o mübarek beldelere, Kabe-i Muazzama'ya ve Mescid-i Nebevi'ye duyduğu hasretten ve Cenab-ı Hakk'a karşı gösterdiği saygıdan gelmektedir" dedi.

Peygamber Efendimizin “Mebrur olan bir haccın karşılığı sadece ve sadece cennettir” buyurduğunu hatırlatan Tıraşçı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Peygamber Efendimizin müjdesine nail olarak ailelerinize çocuklarınıza eş ve dostunuza dönmenizi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum.”

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El-Hireyci de hac yolcularına hizmet etmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, hacıların ibadetlerini kolaylıkla yapmaları için gayret gösterdiklerini kaydetti.

Programın sonunda Ankara İl Müftü Vekili ve  İlçe Müftümüz Ali Gülden, hacı adayları için dua etti.
Hacı adayları, daha sonra Medine'ye hareket etti.

Ankara’dan bu yıl hac ibadeti için 5 bin 600 hacı adayı kutsal topraklara gidecek.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, Ankara İl Müftülüğünden yetkililer ve çok sayıda hacı adayı ile yakını katıldı.