20.12.2017

2017 Mevlid-i Nebi Etkinlikleri 'ÇEKOM Sevgi Evleri ve Çankaya Müftülüğü 4-6 Yaş Kur'an Kursları Buluşması' Programı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 Mevlid-i Nebi Etkinliği kapsamında 14 Aralık 2017 Perşembe günü ‘ÇEKOM Sevgi Evleri ve Çankaya Müftülüğü 4-6 Yaş Grubu Kursları Buluşması’ programı düzenlenmiştir. TDV Kocatepe Konferans Salonu’ndaki program,16:10-17:20 saatleri arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çocuk Hizmetleri İl Genel Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Mehtap ARI, Sevgi Evlerinde Barınan yaklaşık 150 çocuk ve Manevi anne-babaları, Sevgi Evlerinde ‘Manevi Rehberlik’ hizmeti veren Müftülük görevlilerimiz, Çankaya Müftülüğü Sokullu Mehmet Paşa, Küçük Esat ve Seyran Bağları Merkez Camii Kur’an Kursu 4-6 Yaş Grubu Kursları öğrenci ve öğreticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Koordinatörlüğünü Çankaya Müftülüğü Eğitim Uzmanı Dr. Ayşe ŞALLI’nın, sunumunu Çankaya Müftülüğü Kur’an Kursu Öğreticisi Esra TARLACI’nın yaptığı program, Kocatepe Camii İmam-Hatibi Mehmet ATICI’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Çankaya Müftülüğü Eğitim Uzmanı Dr. Ayşe ŞALLI’nın çocuklarımızın dünya ve ahiret mutlulukları için atılan bir tohum olması amacıyla programın düzenlendiğini vurgulayan açılış konuşmasının ardından, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Mehtap ARI, kurum olarak programa katılmaktan duydukları memnuniyet, heyecan ve teşekkürlerini dile getirdi.

4-6 yaş grubu kurslarımızın sergilediği gösterilere büyük bir coşkuyla eşlik eden Sevgi Evleri Çocukları, program boyunca yapılan çeşitli yarışmalara da keyifle katıldılar. Bir şölen havası içerisinde yaklaşık 400 katılımcıyla gerçekleştirilen program, katılan bütün çocuklara Müftülüğümüz, Sincan Müftülüğü ve Kur’an Kursu Öğreticilerimizin katkıları ile temin edilen ‘halı çocuk seccade’lerinin hediye edilmesi ile sona erdi.