16.03.2017

ÇANKAYA MÜFTÜLÜĞÜNCE MEHMET AKİF ERSOYU ANMA VE İSTİKLAL MARŞININ KABÜLÜ PROGRAMI TERTİP EDİLMİŞTİR

Çankaya Müftülüğünce 14.03.2017 14.00 tarihinde TDV Kocatepe Konferans Salonunda İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u anma programı tertip edilmiştir. Araştırmacı - Yazar Yavuz BAHADIROĞLU’nun“Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve İstiklal Marşının Kabulü” başlıklı konferansını sunduğu programa Çankaya Kaymakamı Sn. Kadir ÇAKIR, İl Müftüsü Sn. Mehmet SÖNMEZOĞLU, Sincan Müftüsü Osman ŞENER, Mamak Müftüsü Ramazan ILIKKAN, Bala Müftüsü Yusuf ULUSOY vd. protokol temsilcileri katılmıştır. Halkımız nezdinde de geniş bir katılımın olduğu programa Kocatepe Camii Müezzin-Kayyımı İbrahim ÇAKILLI’nın Kur’an tilavetiyle başlanılmış program İlçe Müftümüz Hamdi GEVHER’in açılış ve selamlama konuşmasıyla devam etmiştir. Daha sonra araştırmacı-yazar Yavuz BAHADIROĞLU tarafından ilgili başlıkta konferans verilmiştir. Araştırmacı-yazar, konferansında Mehmet Akif ERSOY’un hayatından günümüze de ilginç mesajlar veren kesitleri dinleyiciye aktarırken, İstiklal Marşının yazım aşamasını, şiirin o güne ve günümüze yansıyan yönlerini hoş ve güzel üslubuyla yansıtmıştır.