01.03.2017

Çankaya Müftülüğü Kocatepe Sohbetleri Etkiliğine Şubat Ayında Devam Edildi

Çankaya Müftülüğü Kocatepe Sohbetlerinin Şubat ayındaki konuğu Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Muhlis AKAR oldu. Sunuculuğunu Müftülüğümüz Eğitim Uzmanı Ayşe ŞALLI'nın yaptığı programda Maltepe Camii Müezzin- Kayyımı Nuh KÜYÜK Hocanın Kur'an tilavetinden sonra Müftü Vekili Hayri CİHANGERİ açılış konuşması yaptı. Günün konuşmacısı Muhlis AKAR hocamız Helal Kazanç ve Helal Lokma temalı konuşmasında, helal kazancın önemini ve mahiyetini ayet ve hadislerle delillendirdikten sonra gıda maddelerinin TSE HELAL belgesi olmasının önemini vurguladı. Bu konuda yapılan çalışmaları detaylı bir şekilde ortaya koyan AKAR yiyecek ve içeceklerde helallik ve haramlık konusunun öncelikli olarak ayet ve hadislerle belirlendiğini, ayet ve hadislerin bahsetmediği konularda sağlığa fayda-zarar ilkesinin en önemli bir kriter olduğunu söyledi. 45 dakikalık sunumdan sonra sorulan sorulara cevaplar verilen Vakıflar Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan programa yoğun bir ilginin olduğu görülmüştür.