10.01.2017

Liseler Arası Meal Yarışması Finali Yapıldı

Çankaya İlçe Müftülüğü ve Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Çankaya ilçesi sınırları içinde bulunan tüm lise öğrencilerinin katılımına açık olarak düzenlenen “Değerlerimizle Buluşalım Ödüllü Meal Bilgi Yarışması”nın ön elemesi 24 okulun katılımıyla 29.12.2016 tarihinde gerçekleştirildi. Bu okullar arasından seçilen 7 okulun öğrencilerinin katıldığı final ise 05.01.2017 tarihinde, Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu’nda yapıldı.

Finale, Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa ÖZEL, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Genel Müdürü Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Ankara İl Müftüsü Mehmet SÖNMEZOĞLU, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin BALTUTAR, Çankaya Müftüsü Hamdi GEVHER, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Mahmut ÖZSOY İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler izleyici olarak katıldı.

Finale kalan yedi okul arasında yapılan yarışmanın sonunda Ankara Atatürk Lisesi birinci; Faik Güngör Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci; Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu.

Protokol üyeleri Birinci olan öğrencilere ve rehber öğretmenlerine Umre; İkinci olan öğrencilere ve rehber öğretmenlerine Dizüstü Bilgisayar ve üçüncü olan öğrencilere ve rehber öğretmenlerine Cumhuriyet altını olan ödüllerini takdim ettiler. Yarışmaya katılan tüm öğrenciler ve öğretmenlerine ve Jüri üyelerine DİB’nın ‘’Kur’an Yolu Tefsiri’’ günün hatırası olarak hediye edildi. Yarışmaya emeği geçen herkese teşekkür edilip toplu fotoğraf çekiminin ardından yarışmanın ödül töreni tamamlandı.