10.10.2016

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Coşkuyla Kutlandı

Müftülüğümüz tarafından 05 Ekim Çarşamba günü “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle bayanlara özel bir program düzenlendi. “Cami ve Kitap” temasının işlendiği program Kur’an Kursu öğreticimiz Zerrin TUNÇER ve Ebru TURP’un yaptığı Kur’an-ı Kerim tilaveti ve meali ile başladı. Program, müftülüğümüz Eğitim Uzmanı Dr. Ayşe ŞALLI’nın ‘camiler ve din görevlilerinin toplumdaki fonksiyonlarını; kitap okumanın düşüncelerimizi, davranışlarımızı, hayatlarımızı dönüştürme boyutunu; özellikle de hem dünya hem de âhiret hayatımıza yöne verebilmek amacıyla Kur’an-ı Kerim’i mealiyle birlikten okunmanın önemini’ vurgulayan açılış konuşması ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan ilçemiz vaizlerinden Arife Betül TANRIVERDİ, ‘inşa edilmiş camileri imar etmek ve ilim merkezleri haline dönüştürmek’ konulu konuşma yaptı. Ardından Kur’an kursu öğrencilerimizden oluşan ilahi koromuz gönülleri okşayan bir mini konser verdi. Büyük bir huşû ve bereket içerisinde gerçekleşen program, Kur’an kursu öğreticilerimizden Elife AKYOL’un vefat etmiş olan din görevlilerimiz ve şehitlerimize ithafen okunan hatimler için yaptığı dua ile sona erdi.