20.07.2016

ÇANKAYA MÜFTÜLÜĞÜ BİR İLKE DAHA İMZA ATTI

Çankaya Müftülüğü Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında ilk olarak bir 'Yaz Okulu (Kursu)' açarak 11 Temmuz Pazartesi günü Avni Akyol İlkokulu'nda eğitime başladı. Eğitimin ilk gününde öğrenci velilerinin ve 'Yaz Okulu' eğitim kadrosunda yer alan öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen açılışta konuşan Çankaya Müftüsü Hamdi GEVHER, birçok kurum ve kuruluşun yaptığı bu çalışmayı geleceğimizin mimarlarına yapılan her türlü yatırımın en karlı yatırım olduğu düşüncesinden hareketle yapma kararı alarak yola çıktıklarını belirterek, amaçlarının yavrularımıza eğlendirerek dini bilgiler ve değerler eğitimi vermek olduğunu dile getirdi.

Konuşmasına 'Yaz Okulu'nun içeriği hakkında da detaylı bilgiler vererek devam eden GEVHER, çocukların ulaşımının servislerle sağlanacağı, öğle yemeği hizmetinin verileceği, eğitimin 09:00-16:00 saatleri arasında olacağı, öğleden önce Kur'an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Değerler Eğitimi derslerinin yapılacağı, öğleden sonra ise TÜZDEV'in nezaretinde bilimsel çalışmaları özendirici 'Havacılık Atölyesi' çalışmalarının yanı sıra binicilik, okçuluk, yüzme, doğa yürüyüşü, bisiklet turları ve pikniklerin yapılacağı dolu dolu bir program olduğunu ifade ederek, konuşmanın sonunda gösterilen yoğun ilgiden dolayı öğrenci velilerine teşekkür etti ve söz konusu eğitimin hayırlı olması temennisinde bulundu.