03.10.2018

Dr. Burhan İŞLİYEN Çankaya Müftülüğü Personeline Konferans Verdİ

Diyanet İşleri Başkanlığı’mız tarafından her yıl düzenlenen “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle Çankaya İlçe Müftülüğümüzce tertip edilen “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” konulu konferans icra edildi.

02 Ekim 2018 Salı günü Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu’nda icra edilen konferansa, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN konuşmacı olarak katıldı.

Çankaya Müftülüğü personelinin yoğun ilgi gösterdiği konferans, Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Muhammed Mansur SAĞIR’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra Müftümüz Ali GÜLDEN selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında; ömrünü din hizmetine adayanların teşkilatımızın her kademesinde çalışan personel olduğuna vurgu yaparak, peygamber efendimizin imamlık müezzinlik ve kuran öğretenlere dönük müjde ve teşviklerine dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN konuşmasında; dini tebliğde temel sorunun hal dilinin öne çıkarılmaması ve söylenen ile yapılan arasındaki dengenin bozulması olduğunu ifade etti. Her kademedeki personelin giyim-kuşam, söz-söylem ve eylemleri ile halkımıza örnek olması gerektiğini vurgulayarak milletimizin mayasının islamla yoğrulduğunu söyledi.  Konuşmasını çarpıcı örnek ve anekdotlarla destekleyen İŞLİYEN’in konferansını personel ilgi ile takip etti.

Daha sonra Çankaya Müftülüğünden emekli olan Mehmet DORUK, Hasan GENCAN ve Ayşe ERSOY’a plaket, açılan sergiye eserleriyle katılan görevlilere çiçek takdim edildi.

Program sonrası hafta münasebetiyle açılan ve Çankaya personelinden Tuba DÖĞER ASLAN, Servet ÇELİK ve Ayşe EKİNCİ’nin çalışmalarından oluşan katî, kumlama ve tezhip sanatı sergisinin açılışı yapıldı.