27.09.2018

Kur'an Kursları 2018-2019 Yılı Eğitim-Öğretime Başladı

Kur'an kurslarının 2018-2019 eğitim-öğretim açılışı nedeniyle İlçemiz Öveçler Hacı Derviş Camii Kur’an Kursu’nda program düzenlendi.

Açılış programına, Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sayın Saliha BİLGİÇ, Ankara İl Müftüsü Mehmet SÖNMEZOĞLU, İl Müftü Yardımcıları Adem KARADENİZ ile Aynur YAŞAR, İlçe Müftümüz Ali GÜLDEN, kurs öğreticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılış programında bir konuşma yapan İlçe Müftümüz Ali GÜLDEN; eğitim-öğretim başlamadan ilçe Müftülüğümüze bağlı tüm Kur’an kurslarının fiziki donanımları kontrol edildiğini, eksik ve aksaklıkların giderildiğini, gerekli tadilat ve tefrişatın ve genel temizliklerin yapıldığını belirtti.

Ali GÜLDEN konuşmasın da; “4-6 yaş aralığındaki çocukların yaşları gereği ihtiyaç duydukları gelişim süreçlerine katkıda bulunmak ve onları geleceğe hazırlamak için Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul öncesi eğitimlerine yönelik oluşturduğu mevzuata ve yönetmeliğe uygun eğitim öğretim verilmektedir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın ülke genelinde Kuran Kurslarında sunduğu eğitim hizmetlerinden sorumlu birimin başı olarak bir konuşma yapan Saliha BİLGİÇ; son yıllarda gittikçe önem kazanan 4-6 yaş grubunda verilen din ve değerler eğitiminin önemine işaret etti. Başkanlığımıza tevdi edilen toplumu dini konularda aydınlatmak sorumluluğunun her yaştaki halkımıza ulaştırma gayret ve çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Kur'an Kursları 2018-2019 eğitim-öğretim yılına, Ankara İl Müftüsü Mehmet SÖNMEZOĞLU’nun eğitici ve öğrencilere başarı dileklerinden sonra yaptığı dua ile ilk ders başladı.