31.10.2017

TARİHÇİ-YAZAR AHMET BELADA EKİM AYI MUTAD TOPLANTIMIZDA KUTSAL BELDE KUDÜSÜ ANLATTI

Din görevlilerimizle Ekim ayı mutad aylık toplantımızı 25/10/2017 Çarşamba günü Kocatepe Konferans Salonunda saat 13.30’da gerçekleştirdik. Toplantımızın konuğu Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Ahmet BELEDA din görevlilerimize kutsal belde Kudüs’ü görüntüler eşliğinde anlattı. Tarihçi-Yazar Ahmet BELADA, Kudüs’ün Yahudi, Hıristiyan ve Müslümanlar için dini ve tarihi öneme sahip bir belde olduğunu, ancak bu zenginliği Yahudilerin bozduğunu belirtti. Ayrıca Yahudilerin dünyanın çeşitli bölgelerindeki Yahudileri kaynaştırmak düşüncesiyle baskı ve zulmü yöntem olarak seçtiklerini de sözlerine ekledi.

Ankara Vali Yrd. Recep ERKILIÇ, İl Müftüsü Mehmet SÖNMEZOĞLU, İl Müftü Yrd. Ali GÜLDEN, İlçe Müftümüz Hamdi GEVHER ve din görevlilerimizin katıldığı Kudüs konulu konferans büyük ilgi ve beğeni ile takip edildi. Konferansın sonunda İlçe Müftümüz Hamdi GEVHER tarafından Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Ahmet BELEDA’ya hediye takdim edildi.