27.04.2017

Siyer-i Nebi Yarışması Sonuçlandı

Çankaya İlçe Müftülüğü ve Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Çankaya Ortaokullar ve Liseler Arası Temel İslamî Bilgiler Siyer-i ​Nebi 4.Umre Ödüllü Bilgi Yarışması’nın ilçe finali, 18 Nisan 2017 Salı günü, Türk Diyanet Vakfı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Çankaya Müftüsü Hamdi Gevher, Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel, Şube Müdürü Şerafettin Delialioğlu ile okul idarecileri, danışman öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleşen finalde Çankaya’nın 6 (altı) ortaokulu ve 9 lisesi, ilçe birinciliği için yarıştı. Finale kalan guruplar arasında yapılan son yarışmada, ortaokullarda Ahmet Barındırır Ortaokulu birinci; Maltepe Ortaokulu ikinci ve Şehit Feyza Acısu İmam Hatip Ortaokulu üçüncü oldu. Liselerde ise, Pursaklar Özel Nene Hatun Kız Fen Lisesi birinci; Çankaya Ankara Fen Lisesi ikinci ve Yenimahalle Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu.
Yarışmanın birincisi olan okullar, gurup hocalarıyla birlikte Umre ödülü​ kazandılar. İkincilik ödülü altın oldu ve üçüncü guruplar ise bilgisayar ile ödüllendirdi.