24.06.2019

İlçe Müftümüz

Ömerül Faruk ALTUN

Bala İlçe Müftüsü

Sivas'ın Divriği İlçesinde doğdu. İlkokulu aynı İlçede, Liseyi ise Sivas Merkez İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. 2000 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2001 yılında Kastamonu Taşköprü İlçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı.
2002 yılında  Ankara Polatlı İlçesine Murakıp olarak atandı. 2004 yılında Kayseri Eğitim Merkezi sınavını kazanıp 2007 yılında  ihtisas kursunu başarıyla tamamladı. Aynı yıl Ankara İl Müftülüğü Murakıplığına atandı. 2008 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Kelam dalında yüksek lisansını tamamladı. 2012 yılında Diyarbakır İli Dicle İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. Daha sonra 2016 Yılında Kırıkkale İli Sulakyurt İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. İlçemizdeki görevine başlayan İlçe müftümüz Ömerül Faruk ALTUN evli ve 3 çocuk babasıdır.