19.10.2018

Müftü Ulusoy İmam Hatip Lisesinde Konferans Verdi

Bala Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından İmam Hatip Okullarının 67. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi. İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapılan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bala Merkez Yeni Camii İmam Hatibi Ferit YÜCEL'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. İmam Hatip Öğrencileri tarafından okunan ilahiler, kasideler ve şiirler programa renk kattı.

Daha sonra İlçe Müftüsü Yusuf ULUSOY günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; "İmam Hatiplerin günümüzdeönemine değinerek İmam Hatip Okulları  ahlakın, güvenin, samimiyetin ve bilginin pekiştiği yerdir. Topluma örnek olacak, önder olacak bireylerin yetiştiği yerdir. İmam Hatibi bitirenler sadece İmam Hatip, Müeezin Kayyım, Kur'an Kursu hocası olacak diye bir kaide yok diyen İlçe Müftüsü ULUSOY Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın İmam Hatip neslini temsil eden en güzel örnek olduğunu vurgulayarak   Dinimizi iyi öğreneceğiz, okuyacağız ve her şeyin doğrusuna yöneleceğiz. 15 Temmuz'da gördük Dini kullanarak insanların beyinlerini nasıl yıkadıklarını. Ama bu nesil o zaman bile dik durdu. Böyle gençler olduğu müddetçe bu milletin sırtı asla yere gelmeyecektir. İmam Hatipli olmanın aynı zamanda sizlere önemli bir sorumluluk yüklediğini unutmayın.. Müftülük olarak her zaman sizlere  destek olmaya hazırız." şeklinde konuştu.