27.07.2018

Bala'da Yaz Kur'an Kursları Öğrencileri Arasında Bilgi Yarışması Düzenlendi

Bala İlçe Müftülüğü tarafından 2018 Yılı Yaz Kur'an Kursu Öğrencileri arasında Merkez Kur'an Kursu Konferans salonunda bilgi yarışması düzenlendi. Düzenlenen bilgi yarışmasına Bala İlçe Müftüsü Yusuf ULUSOY, Kur'an Kursu öğreticileri, öğrenci ve Velileri katıldı.

İlçemiz İhlas Mescidi İmam Hatibi Fatih GÖKÇE'nin komisyon başkanlığında Merkez Hacıfaik GÜNGÖR Camii İmam Hatibi Halil İbrahim TARKAN  ile Köseli Mahallesi Cami İmam Hatibi Uğur TÜRKMEN'in komisyon üyeliğini yaptıkları bilgi yarışmasına 19'u Erkek 17'si Kız olmak üzere 36 öğrenci katıldı. Yarışmada öğrencilere yüzenden Kur'an-ı Kerim okutuldu ve  Temel Dini Bilgilerden sorular soruldu. Heyecan dolu geçen yarışmanın sonucunda erkek yarışmacılar arasından Beynam Mahallesi Yaz Kur'an Kursu Öğrencisi Alperen DANIŞMAN 1'nci, Köseli Mahallesi Yaz Kur'an Kursu öğrencisi İbrahim Can YÜKSEL 2'nci ve Suyugüzel Mahallesi Yaz Kur'an Kursu öğrencisi Furkan DOĞAN 3'ncü oldu.

Yarışmaya katılan kız öğrenciler arasından ise  Akkoyunlu Mahallesi Yaz Kur'an Kursu öğrencisi Ecenur ÇETİNKAYA  1'nci, Köseli Mahallesi Yaz Kur'an Kursu öğrencisi Hilal ÖZTÜRK 2'nci ve Abazlı Mahallesi Yaz Kur'an Kursu öğrencisi Senanur KAYA 3'ncü oldu.

Yarışma sonrasında Bala İlçe Müftüsü Yusuf ULUSOY yarışmada başarılı olan öğrencilerin hediyelerini takdim ederek bir konuşma yaptı.

Birinci olan öğrencilere 1'er Adet Çeyrek Altın

İkinci olan öğrencilere 1'er Adet Gram Altın

Üçüncü olan öğrencilere ise 100'er TL hediye verildi.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere İlçe Müftülüğü tarafından Dinim İslam kitabı ve ezber kartı hediye edildi.

Müftü Ulusoy, yaptığı konuşmada yaz Kur'an kurslarının önemine değinerek öğrencilerin hazırlanmasında emeği geçen Kur'an Kursu Öğreticilerine teşekkür etti.