24.07.2018

Bağımlılıkla Mücadele ve Anız Yangınlarının Önlenmesi

Cuma namazını Davdanlı Mahallesinde kılan Bala Müftüsü ULUSOY namaz öncesinde bağımlılıkla mücadele hakkında vaaz verdi. Çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan korumak için büyüklerin dikkat etmesi gerektiği husuları anlatarak zararlı alışkanlıkların kurbanı olan gençlere nasıl yardım edilebileceğpi, tuzağa düşmek üzere olan çocukların nasıl fark edilebileceği hususlarına değindi. Anız yakmanın yasak olduğunu hatırlatarak; "Anız yakmak günahtır. Çünkü binlerce belki canlı hayvanlar, böcekler, kertenkeleler, karıncalar canlı canlı yanıyor. Yuvaları yok ediliyor. Bu canlıları yakanlardan Cenabı Allah hesap soracaktır. Anız yangınları büyük yangınlara sebebiyet verebiliyor. Ornanların yanmasına milli servetin yok olmasına sebebiyet verebiliyor" dedi ve şöyle devam etti. "Ahrete inanan, hesap ve mizana inanmış bir milletiz. Dolayısıyla  bu günaha girmemek lazım.  Bu günahı işlememek lazım. İşin dini boyutu budur" dedi. Bala'da bütün camilerimizde bağımlılık ile mücadele ve anız yangınları hususunda vaaz verildi.

Cuma namazı sonrasında Bala İlçe Müftüsü Yusuf ULUSOY annesi vefat eden Davdanlı Mahallesi Muhtarı Sadullah İMİR'in  taziyede bulundu. Daha sonra Camide incelemelerde bulundu. Cami Görevlimiz Memet Akif ALDATMAZ'dan Yaz Kur'an Kursu ve yürütülen hizmetler hakkında bilgi alarak denetimlerini tamamladı.