17.07.2018

15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Etkinliklerimiz

Bala Müftülüğüne bağlı tüm Cami ve Yaz Kur'an Kurslarında 15 temmuz Şehitlerimizi anma etkinlikleri düzenlendi.

“Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Salalalara” şiarıyla 15 Temmuz 2016 tarihinin 2'nci sene-i devriyesinde, Diyanet İşleri Başkanlığımızın Genelgesi doğrultusunda Bala Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen etkinliklerden bazıları aşağıda belirtilmiştir:

1-Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan “Şehitlerimiz için Kur'an Okuyoruz” kampanyası çercevesinde Bala'da 57 hatim okundu.

2- 13 Temmuz 2018 Cuma Günü Bala Merkez Camiinde vatandaşlarımızın iştirakiyle 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yılında, verdiğimiz şehitlerimiz ve bu vatan için canlarını feda eden bütün şehitlerimizin aziz ruhu için "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti" gerçekleştirildi ve duası yapıldı.

3- 13 Temmuz 2018 Cuma günü Başkanlığımızca hazırlanan hutbe tüm camilerimizde ve mescitlerimizde irad edilmiştir.

4- Tüm Yaz Kur'an Kurslarımızda vatan sevgisi milli birlik ve beraberlik konulu "Şehitlerimizi Anma Özel Proğramı" düzenlendi.

Ayrıca Baala Müftülüğü tarafından öğrenci ve velilerinin katılımıyla Bala Merkez Kur'an Kursu Konferans Salonunda  vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik konulu "Şehitlerimizi Anma Özel Proğramı" düzenlendi.

5- 15 Temmuz 2016 gecesi şehit olan Mutlucan Kılıç’ın İlçemiz Ergin Mahallesindeki kabri ve aynı mezarlıkta yatan Güneydoğu şehidimiz Aziz ÇELİK’in kabri ziyaret edilerek okunan Kur'an-ı Kerimin ardından dua edildi.  Mutlu Can KILIÇ'ın ailesi evinde ziyaret edilerek Kur'an-ı Kerim okundu ve Müftü ULUSOY tarafından dua edildi. Gülbağı Mahallesindeki 15 Temmuz Gazilerimiz Rahman BURAN ve eşi Dilek BURAN ile oğulları Orhan BURAN ziyaret edildi. Üçem Mahallesindeki 15 Temmuz Gazimiz Erkut AYDOĞAN ziyaret edildi. Ziyaret programına Bala Kaymakamı Yunus Emre BAYRAKLI, Belediye Başkanı Arif KAPLAN ve İlçe Müftüsü Yusuf ULUSOY ile din dörevlileri ve mahalle muhtarları katıldı.

6- 15 Temmuz Demokrasi nöbetlerinin tutulduğu Bala Atatürk Parlında 15 Temmuz Cumartesi günü saat 20.00'de Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Müftü ULUSOY okunan hatimlerin duasımı yaptı. Programa Başta Bala Kaymakamı Yunus Emre BaAYRAKLIolmak üzere, Beledi,ye Başkanı Arif KAPLAN, İlçe Müftüsu Yusuf ULUSOY, din görevlilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.

7- 15 Temmuz Pazar gününü 16 Temmuz 2018 Pazartesi gününe bağlayan gece saat 00.13’te İlçemizdeki tüm camilerde sala okundu.

Cenab-ı Hak, şehitlerimize rahmet eylesin! Onları Bedir, Uhud ve Hendek şehitleriyle, Malazgirt, Çanakkale ve Sakarya şehitleriyle buluştursun. Bütün gazilerimize ecir, mükâfat ve şifa ihsan eylesin.