14.05.2018

Bala Müftülüğü Ramazan Hazırlıklarını Tamamladı

BALA MÜFTÜLÜĞÜ RAMAZAN’A HAZIR

Bala Müftüsü Yusuf Ulusoy “Ramazan af ve mağfiretin bolca ihsan edildiği, fakir ve yoksulların gözetildiği Ramazan-ı şerif, Kur’an ve oruç ayıdır. Ramazan, tutulan oruçları, iftar ve sahurları, okunan hatim ve mukabeleleri, kılınan teravih namazları ile baştan sona bir feyz, rahmet ve bereket ayıdır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki Ramazan ayının temasının "İsraf" olduğunu ifade eden Ulusoy, müslümanların israftan kaçınmaları gerektiğini söyledi.Ramazan ayı dolayısı ile Merkez Camiinde her gün öğle namazından ve teravih namazından önce merkezi sistemle vaaz verilecektir. Ayrıca Mahalleler ziyaret edilerek camilerimizde vaaz ve irşat programı uygulanacaktır.

Bala İlçe Müftüsü Yusuf ULUSOY bu yıl ilk teravih namazının 15 Mayıs 2018 Salı günü kılınacağını 16 Mayıs 2018 Çarşamba günüde oruca başlanacağını söyledi. Bala’da yaşayan kardeşlerimizin huzur içerisinde ibadet edebilmeleri için camilerde gerekli planlama ve hazırlıkların yapıldığını belirterek ramazan ve oruç ibadetinin önemine değindi.

“Oruç (Cehennem ateşine karşı) kalkandır. Biriniz oruç tutacak olursa kötü söz sarfetmesin, bağırıp çağırmasın. Birisi kendine yakışıksız laf edecek veya kavga edecek olursa “ben oruçluyum” desin. (Hadis-i Şerif /Buhari)

TERAVİH NAMAZI

Bala Müftüsü Yusuf ULUSOY, ilk teravih namazının 15 Mayıs 2018 Salı akşamı saat 21.36’da başlayacağını bildirdi. ULUSOY, Bala’da oruca 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü 03.43’de imsak vakti ile başlanacağını ve ilk iftarın saat 20.02'de yapılacağını belirtti.

ORUCA BAŞLAMA VAKTİ

Bala Müftüsü Yusuf ULUSOY, Halkımız arasında yaygın olarak bilinen Ramazan’da imsakta okunan ezan bitene kadar yeme-içme usulünün yanlış olduğunu, oruç ibadetinin sıhhati açısından sabah ezanının hemen öncesinde yeme-içmenin kesilmesi gerektiğini belirtti.

TÜM CAMİLERDE MUKABELE OKUNACAK

Bütün camilerimizde peygamber geleneği olan 'mukabele programları' düzenleneceğini dile getiren ULUSOY, Bala’daki camilerde ve Kur’an kurslarında okunan tüm hatimlerin sayısının tespit edileceğini ve Kadir Gecesi Merkez Camii'nde yapılacak özel programda hatim duası yapılacağını bildirdi.

ULUSOY, itikâf'a girmek isteyen vatandaşlarımız içinde gerekli tedbirleri aldıklarını ifade ederek, Merkez Yeni Camiinde arzu eden vatandaşların ramazan ayının son on günü itikâfa girebileceklerini söyledi.

ULUSOY, “Camilerde ses cihazları lüzumundan fazla açılmayacak, mikrofon ve hoparlörler kulağa hoş gelecek şekilde ayarlanacaktır. Hanımların rahatlıkla ibadet edebilmeleri için camilerde özel mekanlar sağlanacaktır.” dedi.

SADAKA-I FITR MİKTARI EN DÜŞÜK 19.00 TL.

Müftü Yusuf ULUSOY, Başkanlığımız Din İşleri Yüksek Kurulu’nca 2018 yılı için Sadaka-ı Fıtr miktarının en düşük 19.00 TL. olarak belirlendiğini söyledi. Vatandaşilarımızın genellikle zekâtlarını ramazan ayında verdiklerini belirterek buğday, arpa gibi toprak mahsullerinin masraflar çıktıktan sonra 653 kg. ulaşması halinde 1/10 (65,3 kg)  zekâtının fakirlere verilmesinin dini bir vecibe olduğunu söyledi. Fitre ve zekâtların Türkiye Diyanet Vakfı Bala Şubesine bağışlanabileceğini belirterek bağışlanan Fitre ve zekatların Bala’da yaşayan yoksullara dağıtılacağını ifade etti.

Müftü Yusuf ULUSOY, Ramazan ayının Bala’mız, milletimiz, ülkemiz ve bütün insanlık için hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.