19.07.2017

İlçe Müftümüz Yusuf ULUSOY Tohumlar Mahallesinde Hizmete Giren Latif EKMEKÇİOLU Yatılı Hafızlık Kur'an Kursunun Açılışına Katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Çankaya Müftülüğüne bağlı olan Tohumlar mahallesinde yapımı tamamlanan Tohumlar Latif Ekmekçioğlu Yatılı Kur'an Kursunun açılışını yaptı.

Yapımı iki yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan, yaklaşık 140 öğrencinin Kur'an eğitimi alabileceği, içinde kütüphane, konferans salonu, bilgisayar odaları, spor salonları, yüzme havuzu gibi sosyal ve kültürel faaliyetlerin de yürütülebileceği Kur'an Kursunun açılışını gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, sözlerine bu vatan için canlarını feda eden şehitlere rahmet dileyerek başladı.

15 Temmuz’un sene-i devriyesini yaşadığımız bu günlerde milleti büyük bir ihanetten kurtaran Allah’a hamd eden Başkan Görmez, “Geçen sene bugünlerde bizleri büyük badirelerden, milletimize yönelik ihanetten, darbe teşebbüsünden kurtaran, lütfünü, inayetini, nusretini bizden esirgemeyen Rabbimize hamd ediyorum. Bu toprakları vatan kıldığımız günden bugüne kadar bizi millet kılan yüce değerler için can veren bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Allah şehitlerimize rahmet eylesin” dedi.

Yapımı tamamlanan Kur’an kursunun bu memleketin evlatlarına hizmet edecek önemli bir müessese olduğunun altını çizen Başkan Görmez, “Bizim müminler topluluğu olarak çok muhteşem bir Kitabımız var. Yüce Rabbimiz Kitapta Kitabı anlatırken şöyle buyurur, ‘Ben size bir Kitap gönderdim. O Kitapta sizin şerefiniz var. Eğer yücelmek istiyorsanız o Kitaptan ayrılmayın’ Sevgili Peygamberimiz bir hadiste şöyle buyurur, ‘Allah bu Kitapla nice milletleri, nice toplulukları yüceltmiştir, nice milletler nice topluluklar da bu Kitapta sırt çevirdiği için alçalmıştır’ Allah bizi Kitapla yüceltti. Biz Kitaba değer verdikçe Allah bizi yüceltti. Çünkü o Kitap bize insan olmayı öğretiyor. Çünkü o Kitap bize Allah'a nasıl bir kul olacağımızı öğretiyor. Nasıl bir anne baba, evlat, komşu, dost, arkadaş olmayı öğretiyor. Bize iyi ilişkileri öğretiyor. Böyle muhteşem bir kitabımız var. Ama biz bu Kitabın sadece nazm-ı celilini okuyarak hakkını ifa edemeyiz. Sadece Kitabın nazmını okuyarak görevlerimizi yerine getiremeyiz. Diyanet İşleri Başkanlığımız kurulduğu günden itibaren milletimize yönelik yürüttüğü vazifelerden bir tanesi, milletimizin evlatlarına Kitab-ı Hakimi öğretmesidir” ifadelerini kullandı.

Kur’an-ı Kerim’in yüzüne bakmanın bile ibadet olduğunu belirten Başkan Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kuran’ı anlamak ve yaşamak en büyük ibadettir…”

Biz öyle bir Kitabın müminleriyiz ki, Kitabın yüzüne bakmak ibadet, eline almak ibadet, dokunmak bile ibadet, okumak ibadet, dinlemek ibadet, anlamak en büyük ibadet. Ondan da büyük ibadet yaşamak. Bütün bunlar birer vesiledir. Okumak, elinize almak, dinlemek bütün bunlar birer vesile, asıl gaye anlamak ve yaşamaktır. O yüzden bütün Kur’an kurslarımızda yeni bir dönem başlattık. Her Kur’an okuyan femi Muhsin sahibi olacak. Yani güzel okuyacak. Şimdi onunla birlikte fehm-i muhsin sahibi olacak. Yani onu güzel anlayacak. Onunla beraber bir de hulk-i Muhsin de olacak. Yani onu güzel yaşayacak. İşte bu hizmeti yapacak, böyle güzel bir mekanda, pek çok köyümüzden gençlerimizi bağrına alacak böyle güzel bir müessesenin kurulmasında emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.

“Allah bizi, Allah ile aldatanların şerlerinden, kötülüklerinden muhafaza eylesin…”

Allah, bize üç kitabı birlikte okumamızı emrediyor. Küçük kainat olan insanı okumamız gerekiyor. Sonra büyük kainatı okumamız gerekiyor. Küçük kainat ile büyük kainatın bütün manasını, tercümesini görebileceğimiz Yüce Kuran’ı birlikte okumamız gerekiyor. Bu müesseselerimizde bu üç kitabı gençlerimize birlikte öğretmeye çalışıyoruz. Allah bizleri Kur’an’ın yolundan ayırmasın. 15 Temmuz'un sene-i devriyesini yaşıyoruz. Yüce Kitap bize şunu söyler, ‘Aldatanlar sizi Allah ile aldatmasın’ Allah bizi Allah ile aldatanların şerlerinden, kötülüklerinden muhafaza eylesin. Bize Kitabı dosdoğru okumayı, öğrenmeyi ve yaşamayı nasip etsin. Din gibi büyük bir hakikati şahıslar üzerine bina edemeyiz. Çünkü o dinin kıyamet sabahına kadar bir harfi değişmeyecek Kitabı vardır. O Kitap bizim rehberimizdir. O Kitabı yaşanmış bir hayata dönüştüren Peygamberimiz vardır.

Başkan Görmez, açılışın ardından “Burada okuyacak evlatlarımız kıyamete kadar Kuran’ın ahlakından ayrılmasın” duasında bulundu.

Açılış programına, Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Bala Müftüsü Yusuf ULUSOY, Çankaya İlçe Müftüsü Hamdi Gevher, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.