10.07.2017

Bala Müftülüğü 15 Temmuz Şehitleri Anma Etkinlikleri

“Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Salalalara” şiarıyla 15 Temmuz 2016 tarihinin sene-i devriyesinde, Diyanet İşleri Başkanlığımızın genelgesi doğrultusunda Bala Müftülüğü tarafından gerçekleştirilecek etkinlikler aşağıda belirtilmiştir:

1-Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde ülke genelinde “Şehitlerimiz için 100 Bin Hatim Okuyoruz” kampanyası başlatılmış olup bunun 36 hatim Bala Müftülüğü organizesi ile okunmuştur.

2- İlçemizde 15 Temmuz 2016 gecesi şehit olan Mutlucan Kılıç’ın Ergin Mahallesi Kabristanlığındaki kabri ziyaret edilecek ve Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edilecektir.

3- 11 Temmuz 2017 Salı Günü Bala Merkez Camiinde vatandaşlarımızın iştirakiyle 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yılında, verdiğimiz şehitlerimiz ve bu vatan için canlarını feda eden bütün şehitlerimizin aziz ruhu için Mevlid-i Şerif okunarak duası yapılacaktır.

4- İlçe merkezinde yapılacak olan Milli İrade Nöbetlerine katılım sağlanacak ve tüm şehitlerimizin aziz ruhlarına ithaf etmek üzere Kur’an-ı kerim okunarak duası yapılacaktır.

5- 14 Temmuz 2017 Cuma günü tüm cami ve Kuran kurslarımızda “Şehitlerimizi Anma Programı” gerçekleştirilecektir.

6-14 Temmuz Cuma günü Cuma namazı öncesi tüm bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen Kuran-ı Kerim ve Mevlidi Şerif okunacak ve Duası yapılacaktır. Bala Merkez Camiinde Cuma namazı sonrası yemek ikramı yapılacaktır.

7- 14 Temmuz Cuma günü Diyanet İşleri Başkanlığınca özel olarak hazırlanan “Salâların Şahit Olduğu Direniş:15 Temmuz”  konulu hutbe tüm camilerimizde okutulacaktır.

5- 15 Temmuz Gecesi cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulacaktır.

8- 15 Temmuz Cumartesi gününü 16 Temmuz 2017 Pazar gününe bağlayan gece saat 00.13’te İlçemizdeki tüm camilerde sala okunacaktır.

9-- 15 Temmuz Cumartesiyi Pazar’a bağlayan gece Ankara’da yapılacak olan Millî İrade Yürüyüşüne iştirak edilecektir.

Cenab-ı Hak, şehitlerimize rahmet eylesin! Onları Bedir, Uhud ve Hendek şehitleriyle, Malazgirt, Çanakkale ve Sakarya şehitleriyle buluştursun. Bütün gazilerimize ecir, mükâfat ve şifa ihsan eylesin! Bizleri de, onların yollarından ayırmasın!