05.07.2021

Ali GENÇ

1968 yılında Trabzon’un Vakfıkebir İlçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Trabzon’da tamamladı. 1991 yılından Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İş İdaresi Bölümünden, 1997 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Askerlik görevini Ulaştırma Asteğmen olarak Erzurum’da yaptı. Ardahan ve Trabzon'da İmam-Hatip olarak, Bursa'da Müezzin-Kayyım olarak görev yaptı. 1998 yılında Hakkâri’nin Çukurca İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. 1998–2002 yılları arasında Danimarka’da din görevlisi olarak çalıştı. Daha sonra Hakkâri İli Şemdinli İlçesi, Kastamonu İli Şenpazar İlçesi, Giresun İli Dereli İlçesi ve Trabzon İli Arsin İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu. 05 Temmuz 2021 tarihinden beri Ayaş İlçe Müftülüğü görevine devam etmektedir. İlçe Müftüsü Ali GENÇ evli ve 4 çocuk babası olup, İngilizce, Danca ve Arapça bilmektedir.