26.07.2018

Kutsal Topraklara Giden İlk Hac Kafilesi Ankara'dan Dualarla Yolcu Edildi

Kutsal topraklara giderek İslam dininin en önemli ibadetlerinden olan hac farizasını yerine getirecek hacı adayları 18 Temmuz Çarşamba günü Ankara’dan gözyaşları ve dualarla uğurlandı. Mübarek toprakların manevi havası ilk olarak havalimanlarında yaşandı.

Ankara'dan kutsal topraklara giden hacı adayları, Esenboğa Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde Ankara İl Müftü Vekilimiz Ali GÜLDEN’in yaptığı dua ile uğurlandı.

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman TIRAŞÇI, Türk milletinin hac ibadetine yerine getirmek için gösterdiği hassasiyeti ifade ederek, "2 milyondan fazla insanımızın hacca gitmek için müracaat etmesi, 500 binden fazla insanımızın her yıl umreye gitmesi, o mübarek beldelere, Kabe-i Muazzama'ya ve Mescid-i Nebevi'ye duyduğu hasretten ve Cenab-ı Hakk'a karşı gösterdiği saygıdan gelmektedir" dedi.

TIRAŞÇI,  Hacca gitmeyi, o mübarek beldeleri görmeyi büyük bir hasretle bekleyen hacı adaylarını tebrik ederek, “Cenab-ı Hak, onları sağlık ve afiyet içinde bu ibadeti usulüne uygun olarak yapmaya muvaffak kılsın" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El-HİREYCİ de hac yolcularına hizmet etmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, hacıların ibadetlerini kolaylıkla yapmaları için gayret gösterdiklerini kaydetti.

“Ankara’dan bu sene 5 bin 600 hacı adayı kutsal topraklara gidecek”

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftü Vekilimiz Ali GÜLDEN’in uğurlama duasıyla son buldu. Dua sırasında bazı hacı adayları gözyaşlarını tutamadı.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü ENVER GÜNENÇ, Ankara İl Müftülüğümüzden yetkililer ve çok sayıda hacı adayı ile yakını katıldı.