04.06.2018

İl Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU Sahur Bereketi Programının Canlı Yayın Konuğu Oldu

Ankara Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU, TRT 1'de sahur saatinde canlı olarak yayınlanan 'Sahur Bereketi' programının canlı yayın konuğu oldu.

Ayasofya Meydanı'ndan yayınlanan programda İl Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU , seyircilere Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2018 yılı Ramazan ayı temasının  'İsraf Olmasın' başlığını hatırlatarak ekmek,su,aile,insan v.b israfından tutunuz zaman israfına varıncaya kadar hayatımızın her alanındaki nimetleri israf etmememiz gerekir dedi.

Kur'an-ı Kerim'de  'Gün gelecek  size verilen nimetlerden hesap sorulacak ' ayetine değinen İl Müftümüz 'Bu ayet-i kerime İslam'ın her konuda olduğu gibi orta yolu tavsiye ettiğini,ne cimri olmak ,nede saçıp savurmak , ikisinin ortasında bir yol tutmak ' olduğunu ifade etti.

Sunucu Ali BEKTAŞ'ın sorularını yanıtlayan İl Müftümüz,Ramazan ayının ülkemiz ve Müslümanlar için hayırlı olması dileklerinde bulundu.