04.05.2018

ANKARALI GENÇLER HEM OKUYOR HEM YARIŞIYOR” LİSELER ARASI KİTAP OKUMA YARIŞMASI

“ANKARALI GENÇLER HEM OKUYOR HEM YARIŞIYOR” LİSELER ARASI KİTAP OKUMA YARIŞMASI

2017 Türk Dili Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ankaralı Gençler Hem Okuyor Hem Yarışıyor” adlı kitap okuma yarışması Demetevler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 29 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Ankara genelinde ilk kez düzenlenen bu yarışma Ankara İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Ankara Şubesi’nin destekleriyle yapıldı. Ankara’nın değişik ilçelerinden  güzide okullardan 34 okul ve  68 öğrencinin başvuruda bulunduğu yarışma sabah 9.00’da öğrenci ve öğretmenlere ikram edilen kahvaltı ile başladı. Saat10.00’da sınava alınan öğrenciler İbrahim Efendi Konağı (Samiha Ayverdi), Ömrümüz Gurbet (Osman Çeviksoy), Çok Sesli Bir Ölüm (Rasim Özdenören), Vitrinde Olmak (Mustafa Kutlu), Fincanımda Cola Var (Saadettin Ökten), İnanç Psikolojisi ve Bilim (Nevzat Tarhan) adlı kitaplardan çoktan seçmeli 100 soruya cevap verdiler.

Bu esnada öğretmen ve veliler ise programın onur konuğu Osman Çeviksoy’un söyleşisine katıldılar. Okuma kültürü ve yazarlık konusunda hoş bir sohbet veren Osman Çeviksoy program sonunda öğretmenler ve öğrencilerle birebir sohbet ederek kitaplarını imzaladı.

Öğle yemeğinin ardından Demetevler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan “İrfan Sokağı”nın açılışı Okul Müdürü Orhan Tokul, Türkiye Diyanet Vakfı Ankara Şubesi Başkanı ve Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu tarafından yapıldı. Ahmet Evren Esen ve Hasan Özer’in müzik dinletisi sonrası ödül töreni gerçekleştirildi.

Yarışmada Çağlayan Erkek Fen Lisesi öğrencisi Muhammet Oklan birinci olarak 3.000 TL (veya Umre) ödülünün sahibi oldu. Danışman öğretmeni Mustafa Deniz ise 2.000 TL (veya Umre) ile ödüllendirildi. Yarışmada ikinciliği Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi öğrencisi Meva Yüsra Aydoğan kazandı ve 2.000 TL, danışman öğretmeni Meltem Koçak ise 1.500 TL ödül aldı. Esenevler Şehit İbrahim Ateş Anadolu Lisesi öğrencisi Hilal Akbulut üçüncü olarak danışman öğretmeni Songül Gülcan ile  1.000’er TL’lik ödüle layık görüldü.

Programda bir konuşma yapan Ankara Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU Okul Müdürü Orhan TOKUL ve ekip arkadaşlarına ,yarışmaya katılan bütün öğrencilere ve öğretmenlerine ayrı ayrı teşekkür etti. Ankarada okullarımızın çeşitli etkinliklere de destek olacağını ifade etti.