24.04.2018

2018 Yılı Hacı Adayları Eğitim ve Bilgilendirme Semineri

Ankara İl Müftülüğümüzün hac farizasını yerine getirecek olan “5363” hacı adayımıza yönelik düzenlemiş olduğu “2018 Yılı Hacı Adayları Eğitim ve Bilgilendirme Semineri”, 24 Nisan Salı günü Kocatepe Camii’nde gerçekleştirildi. Seminere çok sayıda hacı adayı katıldı.

Kocatepe Camii İmam Hatibi Mehmet ATICI’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde konuşan Ankara Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU; Hacca gitmeden önce ve hac yolculuğu esnasında yapılması gerekenleri anlatarak, hacı adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu.

Hacı adaylarının katıldıkları hac yolculuğu öncesi eğitim seminerlerinde; Hac İrşad hizmetleri, Medine’de yapılacak görevler ve hizmetler, Umrenin tarifi, Tavaf ve Say, İhramdan çıkma, Arafat’a hazırlık, Arafat vakfesi, Müzdelife vakfesi, Şeytan taşlama, Ziyaret tavafı, Hacılara teknik bilgiler verilmesi, Hacıların kafile başkanları ve görevlilerle tanıştırılması gibi konularda hacı adaylarına uygulamalı anlatımlar ile bilgilendirilmektedir.

“2018 Yılı Hacı Adayları Eğitim ve Bilgilendirme Semineri’’, İl Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞU’nun konuşmaları, İl Müftü Yardımcılarımız, Mustafa TEKİN, Ali GÜLDEN, Tahsin AYDIN, Mehmet Emin ÇETİN ve M. Münip ŞALLIOĞLU’nun sunumlarından sonra Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Abdullah BOZKURT’un yaptığı dua ile sona erdi.