29.11.2017

İl Müftümüz SÖNMEZOĞLU ““Dini Referanslar Bağlamında Aile İçi Şiddete Çözüm Odaklı Bakış”” konulu panele katıldı.

Keçiören’de Neşet Ertaş Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen “Dini Referanslar Bağlamında Aile İçi Şiddete Çözüm Odaklı Bakış” konulu panelde konuşan Ankara Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU, “ kadınların aile içi şiddetle anılmasından rahatsız olduklarını belirterek, aile ve dini rehberlik bürolarının nişanlı ve evli çiftleri bilinçlendirdiği bilgisini paylaştı”.

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ’ın aile içi şiddetin toplum açısından oluşturduğu tehlikeye dikkat çeken konuşmasının ardından, panelin oturum başkanlığını yapan Başkan Yrd. Prof. Dr. Huriye Martı, "panelin sadece aile içinde değil çevremizde insanların canını yakan ne kadar şiddet davranışı varsa onları durdurmak için neler yapılabileceğine dair düşünme fırsatı oluşturacağını" söyledi.

Panele, Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Başkan Yrd. Prof. Dr. Huriye Martı, Ankara İl Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU, İl Müftü Yardımcılarımız Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK,  Keçiören Müftüsü İhsan İLHAN, çok sayıda din görevlisi ve vatandaş katıldı.

Türkiye'nin ilk kadın Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye MARTI'nın moderatörlüğünde Diyanet İşleri Başkan Müşaviri Prof. Dr. Mustafa KARATAŞ ve Psikiyatrist Dr. Mustafa MERTER ise insan davranışları ve aile içi ilişkilere dair panelde konuşma gerçekleştirdi.