23.11.2017

Ankara İl Müftülüğü “Din Hizmetlerinde Koordinasyon” Toplantısı

Ankara İl Müftülüğümüzün toplantı salonunda 22 Kasım 2017 Çarşamba günü Vali Yardımcısı Recep ERKILIÇ, İl Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU ve İl Müftü Yardımcılarımızın katılımı ile “Din Hizmetlerinde Koordinasyon” toplantısı düzenlendi.

İl Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU’nun açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Toplantı gündeminde, Ankara’da Din Hizmetleri, Eğitim Hizmetleri, Hac ve Umre hizmetlerine yönelik il geneli yapılan çalışmalarla ilgili fikir alış verişinde bulunuldu.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda üniversite öğrencilerine yönelik olarak verilen hizmetlerin değerlendirilerek, vaaz ve irşad hizmetlerinin daha etkin hale getirilmesi için fikir alış verişinde bulunuldu.

Kur’an Kurslarına, Ceza evlerine ve Şehit yakınlarına yönelik hizmetlerin değerlendirilmesi, vatandaşların ibadetlerini huşu içinde yapabilmeleri için camilerde ses sistemleri ve havaların soğuması nedeniyle ısıtma sistemlerinde ibadete engel olmayacak şekilde bilhassa Cuma günleri gereken hassasiyetin gösterilmesi gibi konular istişare edildi.

Diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sırasıyla İl Müftü Yardımcılarımız kendi birimleri hakkında bilgiler vererek toplantı sona erdi.