03.11.2017

İl Müftümüz Cuma Vaazında Melike Hatun Camii’ndeydi.

Ankara Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU, bir hafta önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve devlet erkânının katılımıyla düzenlenen törenle ibadete açılarak hizmete giren Melike Hatun Camii’nde yapılan ilk cuma vaazını gerçekleştirdi.

İl Müftümüz SÖNMEZOĞLU, sohbetine “Bu güzel caminin, eserin yapılmasında desteği olan başta Cumhurbaşkanımız Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, maddi manevi emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum, Ankara’mıza hayırlı olsun. Cenabı Hak ibadetlerimizi hayırlarımızı kabul eylesin ” diyerek başladı.

Dünya hayatının imtihandan ibaret olduğunu vurgulayan İl Müftümüz “insanoğlu daima imtihanla karşı karşıyadır. Nefsine karşı imtihan, şeytana karşı imtihan, dünya malları ile imtihan, evlatlarla imtihan, dolayısıyla her türlü imtihanla karşı karşıya olduğumuz bir gerçektir; ama bu imtihanlar karşısında sabrederek Allah’ın (cc) emirlerini yerine getirmek suretiyle, zaman ne olursa olsun, hangi devir olursa olsun  ‘bu zamanda’ da demeksizin eğer bir şeyi Allah (cc) emretti ise Âlemlerin Rahmet Peygamberi Hazreti Muhammed (sas) emretti ise, o benim başımın üstünedir demek gerekir” dedi.

Namaz sonrası Melike Hatun Camii cemaatiyle bir araya gelen İl Müftümüz SÖNMEZOĞLU, cemaatle sohbet ederek sorularını yanıtladı.