13.10.2017

İl Müftümüz SÖNMEZOĞLU’nun Polatlı’da “Cami, Şehir ve Medeniyet” Konulu Konferansı…

2017 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Ankara Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU, Polatlı’da "Cami, Şehir ve Medeniyet" konulu konferansını verdi.

Polatlı Müftülüğü tarafından 2017 Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Belediye Kültür Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa; İl Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU, İl Müftü Yrd. Tahsin AYDIN, Polatlı İlçe Kaymakamı Mahmut Nedim TUNÇER, Polatlı Müftüsü Mehmet MUSLU, Personel Şube Müdürümüz Aydın KAYAER, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının daire amirleri ve çalışanlarının yanı sıra Din görevlileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

İl Müftümüz SÖNMEZOĞLU “Cami, Şehir ve Medeniyet” konulu konferansta yaptığı konuşmada camilerin önemine değinerek, “Camiler mabettir, mekteptir, irşat yeridir, buluşma görüşme yeridir, istirahat yeridir, maliye ve hazinedir, kültür meclisidir” dedi.

“Eğitim-Öğretim ve Kültür Merkezi olarak Camii…”

“İslam’da İlk eğitim ve öğretim faaliyetleri Mekke döneminde Darul Erkam’da başlamış, Medine’de Mescidi Nebevi’nin inşasından sonra buna hız verilmiştir. Camiler İlmi eserlerin muhafazası ve âlimlerin istifadesine sunulması bakımından da görev yapmıştır.”

“Bütün Din görevlilerimizin “Camiler ve Din Görevlileri” haftasını tebrik ediyorum…”

Bütün Din görevlilerimizin “Camiler ve Din Görevlileri” haftasını tebrik ediyorum, haftanın hayırlara vesile olması diliyorum. Halkımıza din hizmeti sunmak için, büyük bir heyecan ve özveri ile çalışacak Din görevlilerimize ’de başarılar diliyorum” dedi.

Dinleyicilerden büyük beğeni ile izlediği konferans sonrası İlçe Kaymakamı Mahmut Nedim TUNÇER tarafından programa konuşmacı olarak katılan İl Müftümüz SÖNMEZOĞLU’na çiçek takdimi gerçekleştirildi.

Konferans akabinde Polatlı Devlet Hastanesine geçilerek hastalar ziyaret edildi.