04.10.2017

Etimesgut İlçemizde “Cami, Şehir ve Medeniyet” Temalı Konferans

2017 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile 4 Ekim Çarşamba Günü Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezinde İl Müftü Yardımcımız Mustafa TEKİN tarafından  “Cami, Şehir ve Medeniyet” temalı konferans gerçekleştirildi.

Programa, Etimesgut Kaymakamı Fuat GÜREL, İlçe Müftüsü Yunus CAN, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Etimesgut İlçe Müftüsü Yunus CAN; katılımcılara teşekkür ederek, haftanın önemi ile ilgili kısa bir konuşma yaptı.

Programa konuşmacı olarak katılan İl Müftü Yardımcımız Mustafa TEKİN’de konuşmasında; “Mescitlerimiz şehirlerimizin kalbi mesabesindedir. Her Müslümanın gönlünün bir parçası daima mescitte asılı kalmalıdır. Şeair olan camilerimiz şuura erme mekânlarımızdır. Mescitlerimiz tevhit ve vahdet şuurunu aldığımız ve gerçekleştirdiğimiz eşsiz mekânlardır. Camilerimizde toplanan müminler tanışır kaynaşır ve orası adeta arif olduğumuz, bilişip buluştuğumuz Arafat gibidir.” dedi.

Konferans Etimesgut Kaymakamı Fuat GÜREL’in, İl Müftü Yardımcımız Mustafa TEKİN’e çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.