21.08.2017

2017 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu Bölge Toplantısı Ankara'da Yapıldı

2017 yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Bölge Toplantısı Ankara’da 21 Ağustos 2017 Pazartesi günü Ankara İl Müftülüğümüzün Organizesiyle, TDV Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Türkiye'de yaşayan vatandaşların kurban ibadetini yerine getirmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen 2017 yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Bölge Toplantısına; Diyanet İşleri Başkanvekili Dr. Ekrem KELEŞ, Ankara İl Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU, TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Dr. Hüseyin KAYAPINAR, Çevre İllerden gelen İl Müftüleri, Müftü Yardımcıları,  İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Erkek ve Bayan Vaizler, Din Görevlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı görevlileri katıldı.

Kocatepe Camii İmam Hatibi Mehmet ATICI’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantı İl Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU’nun selamlama konuşması ile devam etti. İl Müftümüz;  “Türkiye Diyanet Vakfı'nın ülkemizde din hizmetlerine önemli katkılar sunduğunu belirterek, 10 günlük bayram tatilinin vekaletle kurban hizmetlerine olumlu katkı sağlayacağına inandığını ifade ederek, görevlilerimizin ve tüm İslam âleminin yaklaşan Kurban Bayramı’nı şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

Vekâletle kurban tanıtım filminin ardından konuşan Diyanet İşleri Başkanvekili Dr. Ekrem KELEŞ;  “Diyanet İşleri Başkanlığımız, Türkiye Diyanet vakfımızla birlikte “Kurbanlarımız kardeşlik için” temasıyla bu yıl da söz konusu yüce görevi milletimizin iyilik temsilcisi olarak eda etmek üzere yola koyulmuştur. Vakfımız bu sene inşallah yurt içinde 275 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında da 135 ülkenin 400 bölgesinde kurban kesimi yapacaktır.  Vekâletle kurban sayımız geçen sene 239.414'e ulaştı. Bu sene sayının 275 bini geçmesini bekliyoruz. ” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri yurt içinde 850 TL, yurt dışında da 600 TL olarak belirlendi. Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilirler.