04.08.2017

Kutsal Topraklara Giden İlk Hac Kafilesi Ankara'dan Dualarla Yolcu Edildi

Kutsal topraklara giderek İslam dininin en önemli ibadetlerinden olan hac farizasını yerine getirecek hacı adayları 3 Ağustos Perşembe günü Ankara’dan gözyaşları ve dualarla uğurlandı. Mübarek toprakların manevi havası ilk olarak havalimanlarında yaşandı.

Ankara'dan kutsal topraklara giden hacı adayları, Esenboğa Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde Ankara Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU’nun yaptığı dua ile uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkan Yrd. Prof. Dr. Yavuz ÜNAL törende yaptığı konuşmada "kutsal yolculuğun herkese hayırlı olması" temennisinde bulundu.

Suudi Arabistan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Mohammed A. ALGHAMDİ, de hacı adaylarını tebrik ederek, Allah'ın hac ibadetlerini kabul etmesi dileğinde bulundu.

Ankara'dan bu sene 5 bin 900 hacı adayı uğurlanacak

Dış Hatlar Terminali'nde düzenlenen törende kısa bir konuşma yapan İl Müftümüz SÖNMEZOĞLU, “Kutsal topraklara bugün iki kafile halinde giden 350 hacı adayının yolculuklarının hayırlı olmasını dileyerek, bu sene Ankara'dan 5 bin 900 hacı adayı uğurlayacaklarını” söyledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftümüz SÖNMEZOĞLU'nun uğurlama duasıyla son buldu. Dua sırasında bazı hacı adayları gözyaşlarını tutamadı.