14.09.2018

4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğreticilerine Eğitime Hazırlık Semineri

Ankara Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürlüğü koordinesinde, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde görev alacak 4-6 yaş Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik, 12-13 Eylül 2018 tarihleri arasında 16 Saatlik eğitim semineri verildi.

Kocatepe Cami İmam Hatibi Mehmet ATICI’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftü Yardımcımız Fazlı MUTLU’nun açılış konuşması ile devam etti.

Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonunda gerçekleşen seminerde kapanış konuşmasını yapan Ankara Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU; “4-6 yaş grubu Kur’an Kursunda eğitim alan çocuklarımızın geleceğimizin tohumları, temelleri olduğunu ve büyük öneme sahip olduklarını vurgulayarak, İlimiz sınırlarında ki her ilçemizin en ücra köşesinde dahi bu kurslarımızın açılması için çaba sarf ediyoruz dedi. Ahlaki toplumsal yapımızın düzelmesini, gelecek nesillerimizin felah ve refah içinde, huzur ve barış içerisinde yaşamalarını istiyorsak çocuklarımıza ve onların ahlaki eğitimlerine yatırım yapmamızın, önem vermemizin elzem olduğunu söyledi”. Eğitim için gelen salondaki Kur’an Kursu Öğreticilerinin gayretlerinin kendisini umutlandırdığını belirterek katılan eğiticilerimize başarı dileklerini iletti.

Eğitimin ilk günü; “Erken Çocuklukta Ahlaki Gelişim, Okul Öncesi Eğitimde Özel Öğretim Metotları, Dr. Fatma ÇAPÇIOĞLU”, “Erken Çocuklukta Dini Gelişim, Dr. Mualla YILDIZ”, “Erken Çocukluk Döneminde Mahremiyet Eğitimi, PDR Öğretmeni Naciye KAYA” sundular.

Eğitimin ikinci günü; “Okul Öncesi Eğitimde Sınıf Yönetimi, Doç. Dr. Remziye EGE”, “Çocukla İletişim, Erken Çocuklukta Problem Davranışlar, Pedagog Didem Tekin MERİÇ”, “Okul Öncesi Döneminde Müzik Eğitimi, Dr. Sadettin Volkan KOPAR” sunumlarını gerçekleştirdi.
Müftülüğümüzün düzenlediği eğitim seminerine tüm ilçe müftülüklerimiz bünyesinde görev alacak olan 370 öğretici katılım sağladı.

Program; İl Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU’nun Dr. Sadettin Volkan KOPAR’a çiçek takdimi, öğreticilere “Kur’an Hz Peygamber ve İslam” kitabını imzalamasının ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.