22.06.2018

Diyanet İşleri Başkanımız ERBAŞ, Ankara'da Din Gönüllüleriyle Buluştu...

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Ankara Kocatepe Camii’nde 25 Haziran’da başlayacak olan Yaz Kur’an Kursları dolayısıyla düzenlen programda din gönüllüleri ile bir araya geldi.

Ankara Müftülüğümüzce Kocatepe Camii’nde düzenlenen buluşmada din görevlilerine seslenen Diyanet İşleri Başkanımız ERBAŞ, Kocatepe Camii’nin tarihi bir gün yaşadığını ifade ederek, “Başkentimizin 25 ilçesinin tüm görevlileri şuanda bir arada. Yan yana, omuz omuza birlikte rükû ettik, secde ettik. Bu muhteşem tabloyu bize yaşatan Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun” dedi.

Diyanet İşleri Başkanımız ERBAŞ, Yaz Kur’an Kursları için çocukları beklemeden evlerine, ailelerine gidilmesi gerektiğini kaydederek, şunları söyledi

“O çocukların aileleriyle irtibata geçeceğiz. Beklemeyeceğiz, biz gideceğiz alıp getireceğiz. Şunu açık yüreklilikle söylemek isterim, sizlerin sayesinde bir çocuğumuzun bir gencimizin gönlüne Cami, Kur’an, Allah, Peygamber sevgisi düşürürseniz sizi ömür boyunca hep anacak. Sorulduğunda diyecek ki, ‘ben çocukken camiye gitmiştim. Yaz Kur'an Kursuna gitmiştim öyle güzel, öyle hal ve hareketiyle sevdiren, kolaylaştıran, nefret ettirmeyen bir hocam vardı ki, Allah ondan razı olsun. Ben bugün camiye geliyorsam vesilesi odur’ böyle anılmayı herkese Rabbim nasip eylesin.” dedi.

Programa, Ankara Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU, İl Müftü Yardımcılarımız, İlçe Müftülerimiz ve Ankara’da görev yapan binlerce din gönüllüsü katıldı.