04.12.2017

İl Müftümüz SÖNMEZOĞLU'nun Sağlık-Sen’de Mevlid-i Nebi Konferansı…

Ankara Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla Sağlık-Sen Genel Merkezinde Konferans vererek Hz. Peygamber (sas) Efendimizin örnek hayatından kesitler sundu.

Peygamberimiz (sas) güzellikleri kendisinde toplamış, örnek bir şahsiyet olduğunu ifade eden İl Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU, “Peygamber Efendimiz üstün kişiliği, güvenilirliği, insana değer vermesi, hakkı gözetmesi, sabırlı ve hoşgörülü oluşu ile en güzel örnektir” dedi.

Hz. Muhammed (sas)'in en önemli özelliğinden birinin; başkalarına önerdiği nasihatleri ve ahlak kurallarını önce kendi yaşamında uygulaması olduğunu söyleyen İl Müftümüz SÖNMEZOĞLU, “O, kendini başkalarından üstün görmemiş, Kuran-ı Kerim'in öğütlerini ve yasaklarını hayatın her alanında uygulamıştır” ifadelerini kullandı.

“Peygamberimizin hadislerine ve sünnetlerine çok ihtiyacımız olduğunu hatırlatan İl Müftümüz, “Kişisel olarak ihtiyacımız var, aile olarak ihtiyacımız var ve toplum olarak ihtiyacımız var. Efendimiz şuan bizim evlerimize, iş yerimize geldiği zaman ne der diye düşünmek lazım. Bugün kurumlarda ailelerde israf almış başını gitmiştir. Yetimler ve yoksullar gerekli tardımı göremiyor. Hz. Peygamberimizin israfa karşı nasıl davrandığını öğrenmemiz lazım. Size bir müjde vererek sözlerimi noktalıyım; Peygamber Efendimiz Sevban isimli bir sahabeye ‘Sadece sözleriyle değil davranışları ve kalbiyle de Allah’a ve O’nun Resulüne bağlı olanlar asla ve asla Peygamberden ayrı kalmayacaklardır. Onlar cennette nebilerle, sıddıklarla, şehitlerle, salihlerle beraber olacaklardır. Onlar ne güzel arkadaşlardır.” Rabbim cümlemizi bu müjdeye dâhil etsin” diye konuştu.