30.11.2017

Melike Hatun Camii’nde İlk Kandil Programı…

Gönüller Sultanı, Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (sas) dünyamıza teşriflerinin 1446. Yıl dönümü münasebetiyle Mevlid-i Nebi yurdumuzun tüm camilerinde olduğu gibi Ankara’mızda tüm camilerde ve yakın zamanda hizmete giren Melike Hatun Camii’nde coşkuyla kutlandı.

Türkiye’nin seçkin hafızlarından Kur’an-ı Kerim tilavetleri, Mevlid-i Şerifler ve Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf korosunun seslendirdiği ilahilerin yer aldığı programda konuşan Diyanet İşleri Başkanımız ERBAŞ, İslam âleminin Mevlit kandilini kutlayarak hayırlara vesile olmasını diledi.

TRT Diyanet TV’den Canlı yayınlanan Mevlid-i Nebi programına, Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Din Hizmetleri Gen. Müd. Doç. Dr. Yaşar Yiğit, Dış İlişkiler Gen. Müd. Erdal ATALAY, Ankara Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU ve binlerce vatandaş katıldı.

Programın sonunda okunan Mevlid ve Hatm-i Şeriflerin duası, Ankara Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU tarafından yapılarak şehitlerimiz başta olmak üzere bütün geçmişlerimize hediye edildi.

Programdan sonra cemaate lokum, kandil simidi ve çay ikram edildi.