27.11.2017

İl Müftümüz SÖNMEZOĞLU, Çankaya Müftülüğü’ nün Öğretmenler Günü Programına Katıldı

Ankara İl Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla Çankaya İlçe Müftülüğü ’nün düzenlediği "Öğretmenler Günü Kahvaltı Programına" katıldı.

Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Ali TEL ‘in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa,  İl Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU, İlçe Müftüsü Hamdi GEVHER Kur’an Kursu Öğretmenleri ve Bayan Vaizeler katıldı.

Çankaya İlçe Müftüsü Hamdi GEVHER’in selamlama konuşmasının ardından Kur’an Kursu öğretmenlerine seslenen İl Müftümüz SÖNMEZOĞU; “Öğretmenler Gününüzü tebrik ediyorum, Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygamberimizin dünyaya teşrif ettikleri hafta içerisindeyiz. Çarşamba akşamı idrak edeceğimiz Mevlid-i Nebi’nin de hayırlar getirmesini Cenabı Haktan niyaz ediyorum” dedi.

İl Müftümüz, “Hazreti Peygamber’in ’Ben öğretmen olarak gönderildim’ Hadis-i Şerifini hatırlatarak, onun yolunda Çankaya gibi bir yerde öğretmen olduğunuzdan dolayı ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

Kur’an Kursu öğretmenlerine sorumluluklarını hatırlatan İl Müftümüz, “Çok kutsal bir görev yapıyorsunuz, öncelikle kendiniz, çevreniz, aileniz, öğrencileriniz ve görev yaptığınız mahallenizde ki bütün hanım efendiler yani bütün Ankara’da sorumluluklarımızı yerine getirme noktasında Cenabı Allah’ın her birinizi muvaffak etmesini diliyorum. Bu organizeyi gerçekleştirdikleri için İlçe Müftüsü Hamdi Bey başta olmak üzere değerli ekibine teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.