18.11.2017

İl Müftümüz SÖNMEZOĞLU Polatlı’da "Hafızlık İcazet Merasimi’ne" katıldı

Ankara Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU çeşitli programlar için gittiği Polatlı İlçemizde Yunus Emre Kız Kur’an Kursu “Hafızlık İcazet Merasimi’ne” ve Polatlı Müftülüğü Personel aylık mutat toplantısına katılarak daha sonra Çarşı Camii’ne geçerek vaaz programı gerçekleştirdi.

13 Eylül Kültür Merkezinde düzenlenen icazet töreni ile hafızlar taç taktı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa İl Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU, Polatlı İlçe Kaymakamı Mahmut Nedim TUNÇER, Belediye Başkan Vekili Metin BAYSAR, İlçe Müftüsü Hayri CİHANGERİ, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının daire amirleri ve çalışanlarının yanı sıra din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Diyanet İşleri başkanlığı korosu tarafından seslendirilen ilahilerin ardından İlçe Müftüsü Hayri CİHANGERİ açılış konuşmasını yaptı.

Polatlı İlçe Müftülüğünün düzenlediği merasimde konuşan Ankara Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU, hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencileri tebrik ederek, öğrencilerimizi ve anne-babalarını gönülden tebrik ediyorum, hocalarına teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başladı.

İl Müftümüz SÖNMEZOĞLU, Polatlı’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek; “Polatlı bizim için önemli, Polatlı şehitler gaziler yurdudur. Polatlı da Sakarya savaşı kazanılmış Ankara’nın düşman işgalinden kurtulmasına vesile olmuş bir şehirdir. Bu nedenle tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle yâd etmek istiyorum” diye konuştu.

“Kur’an-ı Kerim Cenabı Allah’ın, peygamber efendimizin bize emanetidir. Türkiye genelinde şu anda 130 bin belgeli hafız var. Kuranı öğrenmeyen hiçbir kardeşimizin kalmaması için gece gündüz elimizden gelen gayreti sarf etmeliyiz.” dedi.

İlçe Kaymakamı Mahmut Nedim TUNÇER’in İl Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU’na çiçek takdimi ve toplu fotoğraf çekimin ardından program sona erdi.

İl Müftümüz, programın ardından Polatlı Müftülüğü aylık mutat personel toplantısına katılarak din görevlileri bir araya geldi. Daha sonra Çarşı Camii’ne geçerek vaaz programı gerçekleştirdi.