18.10.2017

İl Müftümüz SÖNMEZOĞLU’nun “Günümüz Müslümanı ve Sorumluluk Bilinci” Konferansı

Ankara İl Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU 18 Ekim Çarşamba günü Ensar Vakfı Ankara Şubesi'nin düzenlediği Ensar Buluşmalarının bu haftaki konuğu olarak “Günümüz Müslümanı ve Sorumluluk Bilinci” konulu Konferansını verdi.

İl Müftümüz SÖNMEZOĞLU sözlerine, “Allah’ı yeryüzünde temsil eden en güzel varlık insandır.” diyerek başladı.

“Günümüz Müslümanlarına baktığımızda önce kendimizi sorgulamalıyız. Başkasını yargılamak kolay, insan önce kendinden başlamalı derdi hocamız. Allah sorumluluğu Kur’an’da belirtildiği gibi, kendisi kabul ettiği için insanoğluna vermiştir. Bizim sorumluluğumuz kalu-beladan itibaren başlamıştır. İnsanoğluna sadece belirli sorumluluklar verilmemiştir, yerlerde ve göklerde ne varsa insanoğluna emanet edilmiştir.

“Gelmeyene gitmeliyiz.”

“Bizim artık durduğumuz yerde kalmamamız gerekiyor, gelmeyene gitmeliyiz. Kuranın ulaşmadığı insan, girmediği hane, ulaşmadığı gönül bırakmama arzusundayız.

“Ben merkezli bir din değildir bizim dinimiz.”

“Ben merkezli bir din değildir bizim dinimiz, kendi nefsi için istediklerini yanındaki için de isteyen bir Müslüman olmalıyız. Selam verelim hal hatır soralım ne kaybederiz ki? Bu noktada biraz daha gayret etmeliyiz. Komşulara, yetimlere, muhtaçlara, kimsesizlere karşı sorumluluğumuz var. Tabi bu sorumluluklar ifade edilirken biz canlılara karşı da sorumluyuz. Gerek bizim hizmetimizde bulunan canlılar, gerekse bitkiler onlara karşı da sorumluyuz. Cenabı Allah sorumluluk bilinci içinde hayatımızı sürdürmeyi kendi huzurunda ve efendimizin huzuruna görevlerini yerine getirerek ulaştırmayı nasip etsin inşallah.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Konferans sonrası Ensar Vakfı’ndan Mustafa ULUDAĞ, programa konuşmacı olarak katılan İl Müftümüz SÖNMEZOĞLU’na plaket takdimi gerçekleştirildi.