17.10.2017

Ankara Müftülüğü'nde “Engelli Din Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı” Düzenlendi…

18 Ekim 2017 Çarşamba günü Ankara Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU’nun başkanlığında İl Müftülüğü Toplantı Salonunda “Engelli Din Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı” yapıldı. İki oturum şeklinde düzenlenen toplantımıza, Din Hizmetlerinden sorumlu Müftü Yardımcımız Mustafa TEKİN, İl Engelli koordinatörlerimiz Suat ALTUNKUŞ ve Hilal YAZICI ile nüfusu elli bini geçen 13 ilçemizden, İlçe Engelli Koordinatörleri iştirak ettiler.
    İl Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU, toplantıya katılan tüm Engelli Koordinatörlerine hitaben “Sizin yaptığınız bu hizmetler, istese bile her insanın yapamayacağı, özel kabiliyet, bilgi ve beceri gerektiren çalışmalardır. Kurumsal olarak ihmal edilen bir eksiğimizi tamamlıyorsunuz, çalışmalarınızda muvaffakıyetler dilerim. her türlü ihtiyaçlarınızı karşılamaya, herzaman hazırız ve yanınızdayız” diyerek teşekkür etti.
       Engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak, din eğitimi ve manevi destek hizmetleri kapsamında Ankara genelinde son yıllarda yapılan faaliyetlerin değerlendirilip 2018 yılı için yapılacak çalışmaların planlandığı toplantımız, oldukça verimli geçti.
       Toplantı gündemi dâhilinde, engelli vatandaşlarımıza eğitim verecek personel yetiştirilmesi kapsamında İlçe Müftülükleri bünyesinde Halk Eğitim Merkezleri kanalıyla açılacak “Türk İşaret Dili ve Braille Alfabesi” kursları planlanırken, mevcut engelli Kur’an Kursları veya sınıflarının artırılması için yapılabilecek çalışmalar görüşüldü. Ayrıca ilk önce kendi personelimizden başlayarak toplumdaki tüm vatandaşlarımıza, engelliler konusunda farkındalık kazandırmaya yönelik projeler tartışıldı.
       Toplantı sonunda, Engelli vatandaşlarımıza yönelik din hizmetlerinin daha verimli ve kaliteli yürütülmesi için, Koordinasyon toplantılarının, mutad olarak belirli aralıklarla yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca engelliler alanında gerçekleştirilecek hizmetlerin daha iyi tanıtılması için Mustafa Tekin hocamızın teklifiyle Ankara genelinde, engelliler alanında yapılan tüm din hizmetlerinin tarih ve adresleriyle ayrıntılı bir şekilde Müftülük internet sitesinde duyurulması için özel bir link açılması planlandı.
       Bir çalıştay niteliğinde gerçekleşen “Ankara Müftülüğü Din Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı” katılımcıların teşekkür ve temennilerini sunmalarıyla sona erdi.