10.10.2017

Ahmet Hamdi Akseki Camii Sabah Namazı Buluşması…

Ankara İl Müftülüğümüz ve Çankaya İlçe Müftülüğünün Organizesiyle Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde “Sabah Namazı Buluşması Programı” gerçekleştirildi.

Sabah Namazı Buluşması” programına; Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Ankara Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU, Çankaya Müftüsü Hamdi GEVHER, Din görevlilerimiz ve öğrenciler katıldı.

Sabah namazını kıldırdıktan sonra verdiği vaazda Müslümanlar olarak kılınan namazların, tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin Allah için olduğuna işaret eden Diyanet İşleri Başkanımız Ali ERBAŞ, “Bizim dualarımız gençlerimizle. Allah onların ailelerinden, vesile olan hocalarından razı olsun. Çocuklar anne babalarını göre göre şahsiyet kazanırlar. Onların namaz kıldıklarını göre göre namaza başlarlar. Çocuk seslerinden mahrum kalan bir cami ıssız bir eve benzer. Çocuk sesleri arkadan gelerek kılınan namaz çocuk sesi gelmeden kılınan namazdan evladır. Allah bu seher vaktinde yaptığımız duaları kabul eylesin” dedi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti, tesbihat, zikir ve sohbetle devam eden “Sabah Namazı Buluşması” programı, İl Müftümüz SÖNMEZOĞLU'nun kısa bir teşekkür konuşması yaparak, kahvaltı ikramı ve hediye kitap dağıtımı yapılacağını hatırlatmasının ardından cemaatle yapılan musafahayla son buldu.