30.09.2017

2017 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Açılış Programı Kocatepe Camii'nin Avlusunda Gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında, belirli bir tema çerçevesinde düzenlenen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’, bu yıl “Cami, Şehir ve Medeniyet” teması ile Ankara Kocatepe Camii avlusunda düzenlenen açılış programıyla başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Başkanlık Yöneticileri, Ankara Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU, İl Müftü Yrd, İlçe Müftüleri ve Ankara'da görev yapan Din görevlilerimizin katılımlarıyla düzenlenen program, Sala-salavat ve Hacı Bayram-ı Veli Camii İmam Hatibi Ahmet KARALI’nın  Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası özel sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkanımız ERBAŞ, sözlerine Ağrı Doğubayazıt ilçesinde çatışmada şehit olan 2 güvenlik görevlisi ve 2 güvenlik korucusu şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

İslam’da hayatın, şehrin ve medeniyetin merkezinde cami olduğunu dile getiren Başkanımız ERBAŞ, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” teması olarak ele aldığımız, “Cami, Şehir ve Medeniyet” konusunun önemli bir tefekküre, bir bilince ve bütün boyutlarıyla bir inşaya vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Korosu’nun ilahi ve kasideleriyle renk kattığı program; Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle yapılan yarışmalarda dereceye girenlere Başkanımız ERBAŞ’ın hediyelerini takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmeleri ile sona erdi.