29.09.2017

Camiler Haftası ve Muharrem Ayı Münasebetiyle Kocatepe Camii Mevlid Programı…

Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Muharrem ayı münasebetiyle 29 Eylül 2017 tarihinde Cuma namazı öncesinde Hz. Hüseyin Efendimiz ve Kerbela Şehitleri için Kocatepe Camii’nde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Program Kocatepe Camii İmam Hatibi Mehmet ATICI’nın  Kur’an ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Kocatepe Camisinde okunan Mevlid-i Şerif’ programının ardından Kocatepe Camii cemaatine seslenerek sohbetine, Muharrem Ayı ve Aşure günü ile 2017 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasının “Camiler, Şehir ve Medeniyet” temasını hatırlatarak başlayan Ankara Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU, “ Bu gün duaların ibadetlerin kabul edildiği, Hz Adem a.s dan başlamak üzere birçok peygamberin ve peygamberlere iman eden bütün Mü’minlerin birçok ilahi kurtuluşlara vesile oldukları ama bununla birlikte Hz. peygamber (s.a.s.) efendimizin “Cennet gençlerinin efendileridir” diye işaret ettiği Hz. Hüseyin’in de şehadet günüdür" dedi.

Kocatepe Camisinde okunan Mevlid-i Şerif ve cuma sohbetinin ardından, bu ay okunan 3750 Hatm-i Şeriflerin duası Ankara il Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU tarafından yapılarak Hz Hüseyin Efendimiz ve Kerbela şehitleri başta olmak üzere  bu vatan için canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ve Camilerimizde görev yapıp Rahmeti Rahmana kavuşan Din Görevlilerimiz ve Cemaatlerinin ruhlarına hediye edildi.