17.08.2017

2017 Yılı Hacı Adayları Eğitim Seminerleri Devam Ediyor

Ankara İl Müftülüğümüzün hac farizasını yerine getirecek olan hacı adaylarına yönelik düzenlemiş olduğu “2017 Yılı Hacı Adayları Eğitim ve Bilgilendirme Seminerleri” gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Kocatepe Camii Emekli İmam Hatibi İsmail COŞAR’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde konuşan Ankara Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU; Hacca gitmeden önce ve kutsal yolculuk esnasında yapılması gerekenleri anlatarak, hacı adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu.

Hacı adaylarının katıldıkları kutsal yolculuk öncesi eğitim seminerlerinde; Hac İrşad hizmetleri, Medine’de yapılacak görevler ve hizmetler, Umrenin tarifi, Tavaf ve Say, İhramdan çıkma, Arafat’a hazırlık, Arafat vakfesi, Müzdelife vakfesi, Şeytan taşlama, Ziyaret tavafı, Hacılara teknik bilgiler verilmesi, Hacıların kafile başkanları ve görevlilerle tanıştırılması gibi konularda hacı adaylarına uygulamalı anlatımlar ile bilgilendirilmektedir.

Hacı adayları eğitim ve bilgilendirme semineri; TDV Mütevelli Heyeti 2. Başkanı Dr. Hüseyin KAYAPINAR, Çankırı İl Müftü Yrd. Dr. Abdullah SAĞIR ve İl Müftü Yardımcılarımızın sunumlarından sonra yapılan dua ile sona erdi.