09.08.2017

Yaz Kur’an Kursları Arası “Temel Dini Bilgiler Yarışması” İl Birincisi Belli Oldu

Ankara İl Müftülüğümüz ve İlçe Müftülüklerimizce Yaz Kur’an Kurslarına olan ilgiyi artırmak ve öğrencilerimizi temel dini bilgileri öğrenmeye teşvik etmek amacıyla, 25 İlçemizde yapılan bilgi yarışmasında dereceye girerek birinci olan öğrenciler arasında “Temel Dini Bilgiler Yarışması İl Finali” düzenlendi.

“Temel Dini Bilgiler Yarışması İl Finali” için, İl Müftü Yrd. Mustafa TEKİN, Din Hizmetleri ve Eğitim Şefi Veysel SARIDEMİR ve görevlilerin gözetiminde 9 Ağustos 2017 Çarşamba günü Diyanet Vakfı Toplantı Salonunda test usulü şeklinde sınav yapıldı.

25 İlçeden 37 öğrencinin katıldığı, Kız ve Erkek Kur’an Kursu öğrencileri arasında 2 kategori halinde düzenlenen yarışmada:

Erkekler kategorisinde; Yenimahalle Müftülüğü Tepe Camii Yaz Kur’an Kursu Öğrencisi “Yusuf Salih ORHAN” birinci, Çubuk Müftülüğü Hz Osman Camii Yaz Kur’an Kursu Öğrencisi “Celalettin AK” ikinci, Çankaya Müftülüğü Sokullu Mehmet Paşa Camii Yaz Kur’an Kursu Öğrencisi “Galip Enes DOĞAN” üçüncü oldu.

Kızlarda ise; Çubuk Müftülüğü Nur Muhammed Kız Kur'an Kursu Öğrencisi “Elif Nur AYBEK” birinci, Kalecik Müftülüğü Değirmenkaya Mah. Camii Yaz Kur’an Kursu Öğrencisi “Merve IŞIK” ikinci, Altındağ Müftülüğü Arafat Kız Kur'an Kursu Öğrencisi “Rabia KOÇAN” üçüncü oldu.

Yarışmada 1. 2. 3’ncüler ve bütün öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Yarışmadan sonra öğrencilerle bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektiren İl Müftümüz SÖNMEZOĞLU; “Öğrencileri yarışmaya hazırlayan hocalarımıza, anne ve babalarına ve bu başarıyı gösteren öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.