18.05.2018

“37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı” Melike Hatun Camii'nin Avlusunda Açıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın katkılarıyla,  Ankara Melike Hatun Camii avlusunda kitapseverleri ağırlayacak olan “37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı” açıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışta konuşan ERBAŞ, İslam medeniyetinin bir bilgi ve bilim medeniyeti olduğunu ifade ederek, "Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu", "Allah'tan en çok korkanlar onun alim kullarıdır" ayetlerine atıfta bulundu.

Açılışa Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Başkan Yardımcıları, Genel Müdürler, TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş POLAT, Ankara Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının daire amirleri ve çalışanlarının yanı sıra çok sayıda davetli ve kitap dostu katıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gelenekselleştirilen, yüzlerce yayınevinin katıldığı ve kitapseverler tarafından yoğun ilgi gören Kitap ve Kültür Fuarı, Ankara’da 18 Mayıs – 10 Haziran tarihlerinde 11:00 ile 24:00 saatleri arasında kitapseverleri ağırlayacak.

Cuma namazını Melike Hatun Camii’nde kılan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, Diyanet İşleri Başkanımız Başkanı Ali ERBAŞ’tan 37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı ve etkinlikler hakkında bilgi aldı.