14.11.2017

Tashih-i Hurûf Hizmet İçi Eğitim Kursları başladı...

Ankara İl Müftülüğümüz tarafından Kur’an Kursu hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur’an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur’an-ı Kerimi güzel bir eda ile okumalarını sağlamak, ilmihal bilgilerini tazelemek, hutbe yazma teknik ve metotlarını öğretmek amacıyla Tashih-i Hurûf Hizmet İçi Eğitim Kursları düzenlenmiştir.

Hizmet İçi Eğitim kursunun eğitime açılış programına Ankara İl Müftümüz Mehmet SÖZMEZOĞLU, Ankara İl Müftü Yrd. Ayten KOÇ ve Keçiören Müftüsü Dr. İhsan İLHAN katıldılar.  Açılışta Keçiören müftüsü Dr. İhsan İLHAN kısa bir aşr-ı şerif okudular ve ardından Kur’an tilavetinin eğitim ve öğretimde öneminden bahsettiler. Tilavetin sadece kıraatle kalmaması gerektiğini mana ile bütünleştirilmesi gerekliliğinin acil ve elzem olduğunu ifade ettiler.

İl Müftü Yrd. Ayten KOÇ ise konuşmalarında “Ankara‘da şu an 11. dönem “Tashih-i Huruf” kursu yapıldığını, kurs ve kursiyerlerle ilgili her türlü iş ve işlemlerin Ankara Müftülüğü tarafından özveriyle hazırlandığını, bilhassa kursiyerlerin özveriyle aldıkları bu eğitimi gerek kendi hayatlarında gerekse öğretimlerinde de uygulayarak daha kaliteli ve bereketli hizmetler sunacaklarına inandığını söylediler. Bilhassa toplumu inşa eden kadınların, gençlerin ve çocukların eğitiminden sorumlu olan kursiyerlerin Kur’an emanetini en güzel şekilde gelecek nesillere aktaracaklarına inancının tam olduğunu” dile getirdiler.

Ankara İl Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU konuşmalarında “din hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, vatandaşlarımıza daha etkin ve verimli din hizmeti sunmak, Kur’an-ı Kerim okunmasında muhtemel telaffuz hatalarını gidermek için verilen bu kursun kursiyerlere faydalı ve hayırlar getirmesi temennisinde bulundular. Kur’an eğitiminin devamlılığının öğretimde daha etkin ve verimli olunmasındaki öneminden bahsettiler”. Konuşmalarının sonunda her bir kursiyerin başarı ile tamamlayıp görevlerinde daha hayırlı hizmetler sunmaları duasında bulundular.