17.04.2017

Ankara Valisi Sn. Ercan TOPACA İl Müftülüğünü Ziyaret Etti

Müftülük girişinde Vali Yardımcısı Recep Erkılıç, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ve İl Müftü Yardımcıları tarafından karşılanan Vali Ercan Topaca, ilk olarak İl Müftülüğü makam odasına çıkarak İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Vali Topaca, daha sonra ilçe müftülerinin de hazır bulunduğu toplantıda, ilimiz genelinde verilen din hizmetleri hakkında Müftü Mehmet Sönmezoğlu’ndan brifing aldı.

Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Vali Topaca, din hizmetlerinin önemine vurgu yaparak, “Bu hizmeti, ehil olanlar yapmalıdır. Ehil olmayanların bu hizmeti yapma imkânı yoktur. Devletin yetki verdiği, meşru anlamda bu hizmetleri yürüten, koordine eden sizlersiniz. Dolayısıyla sizlerin, din hizmetlerinin sunumu konusundaki başarınız, gayretiniz, samimiyetiniz, bu işlerin en güzel şekilde sunulması, ülkemizin bekası için, neslimizin korunması için, milletimizin geleceğe emin adımlarla ilerlemesi için çok önemli.” dedi.
Vali Ercan Topaca, toplantının sonunda İl Müftüsü Sönmezoğlu’nun şahsında din hizmetlerinin yürütülmesinde görev alan tüm görevlilere teşekkür etti.