02.09.2016

2016 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Toplantısının sonuncusu Ankara'da Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile yürütülen Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu çerçevesinde, ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın vekaletle kurban kesim ibadetini yerine getirmelerine yardımcı olmak üzere düzenlenen yurt içi bölge toplantıları kapsamında tertiplenen  Ankara bölge toplantısı; Eskişehir, Kırıkkale, Kastamonu, Karabük, Çankırı, Kayseri, Yozgat, Kırşehir, Sivas, Düzce, Bolu, Bartın, Zonguldak, İllerinde görev yapan yaklaşık 500  personelin katılımıyla 1 Eylül 2016 Çarşamba günü Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet GÖRMEZ,  Ankara  İl Müftü V. Ali GÜLDEN, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa TUTKUN, İl Müftüleri, Müftü Yardımcıları,  İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Erkek ve Kadın Vaizler, Din Görevlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı  görevlileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını Bölge İllere ev sahipliği yapan Ankara İl Müftü V. Ali GÜLDEN yaptı. GÜLDEN, konuşmasında

’’Vekaletle kurban kesme son yıllarda halkımızın mali durumundaki iyileşme ile doğru orantılı olarak her yıl daha fazla rağbet eder hale geldiği bir ibadet olmuştur.

Bunun yanında sahada ortaya çıkan bir takım yanlış uygulama ve suiistimallerde bu konuda Başkanlığımızın dini rehberliği ve Vakfımızın da bu alanda daha etkin rol almasını zorunlu hale getirmiştir.’’ Dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet GÖRMEZ;

Tüm İslam aleminin yaklaşan Kurban Bayramı’nı tebrik ederek sözlerine başlayarak, Kurban Bayramı’nın, İslam dünyasında dökülen bütün kan ve gözyaşlarının son bulmasına vesile olmasını diledi.

Millet olarak zor günlerden geçtiğimizi ancak 15 Temmuz’dan sonra oluşan birlik ruhunu ayakta tutmanın önemine işaret eden Başkan Görmez, ‘Bayram namazından sonra şehit ailelerini ziyaret edelim’ çağrısında bulundu.

Kurban bayramı ve hac mevsimiyle ilgili de hatırlatmalarda bulunan Başkan Görmez, şöyle devam etti; Kurban Bayramı her sene Hac ibadeti ile beraber ümmetin temsilcilerinin Arafat’ta Rahmanın misafirleri olarak karşılandıkları bir dönemdir. Kıblegahımıza giden bütün kardeşlerimize Cenab-ı Hak salimen ve ganimen ülkelerine ve evlerine dönmelerine nasip etsin.

Dünyanın çeşitli yerlerinde unutulmuş, mazlum ve mahrum insanlara ulaşılacak…”

Şu anda ensara dönüşmüş, bütün muhacirlere ev sahipliği yapan bir ülkeyiz. Beni sevindiren en güzel husus muhacirlerin yaşadığı 120 noktada kurbanlar kesilecek. Beni çok mutlu eden ikinci husus ise dünyanın unuttuğu göçmen kampları var. Mesela Çad’da Orta Afrika’dan gelip oraya sığınan ve yıllardır o barakalarda, hatta büyük kısmı güneşin altında yaşayan ve bir gram ete muhtaç olan, her yıl dört gözle buradan gidecek üç lokma eti bekleyen kardeşlerimize ulaşacak olması, milletimize de dua, rahmet olarak yansıyacaktır. Aynı şekilde Nijer’de toplu kamplarda yaşayan kardeşlerimize ulaşacak olması önemlidir. Dünyanın unuttuğu Arakanlı Müslümanlar var. Biz, onları unutmadık. Bangladeş’e sığınan Müslümanlara yardıma devam ettik. Bangladeş’te, Pakistan ve Malezya’da 3 ayrı kamp var. Bu kamplarda da kurbanlar kesilecek.

Dünya’da 130 ülkede, Türkiye’de 253 noktada kurban kesilecek…

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, konuşmasının son bölümünde vekâletle kurban kesimi organizasyonuyla ilgili bilgiler de verdi. Başkan Görmez, Türkiye’de 253, Dünya’da 130 ülkede 530 noktada kurbanların kesileceğini ifade etti.

Başkan Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen Vekaletle Kurban Kesim Programı ve Gönüllü Uğurlama Töreninde yaptığı konuşmanın ardından Türkiye Diyanet Vakfı’na ve çalışanlarına, milletimizin iyilik ve hayır elini dünyaya taşıyan gönüllülere ve Diyanet Vakfı’nı küresel bir iyilik hareketine dönüştürenlere teşekkür etti.