20.08.2016

Şehit Jandarma ve Şehit Polis son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Jandarma Üsteğmen Ömer Bozkurt ve şehit polis memuru Serhat Öztürk, Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuklarına uğurlandı.

Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 5 askerden şehit Jandarma Üsteğmen Bozkurt (31) ve Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Öztürk (30) için Kocatepe Camii'nde ikindi namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Törene, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, bazı milletvekilleri, şehitlerin asker ve polis meslektaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitlerin cenazelerini İl Müftü Vekili Ali GÜLDEN kıldırdı. Cenaze namazının ardından Şehit Jandarma Üsteğmen Ömer Bozkurt, Cebeci Askeri Şehitliği'nde, Şehit Polis Memuru Serhat Öztürk'ün cenazesi ise Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.